uitgelicht
collectie-
stuk

Al lid?

Lidmaatschap
Het lidmaatschap van het Genootschap staat voor iedereen open. Leden ontvangen het tijdschrift Zeeland (4 keer per jaar), het jaarboek Archief en krijgen 50% korting op de toegang tot het Zeeuws Museum. Daarnaast genieten zij reductie op deelname aan de Genootschapscolleges en op de aankoop van publicaties. De contributie bedraagt € 52,50 per jaar, voor huisgenootleden € 16,- , jeugdleden (tot 30 jaar) betalen € 25,-.

Digitaal lidmaatschap
Het digitaal lidmaatschap is het zelfde als een gewoon lidmaatschap. U ontvangt alle uitgaven van het Genootschap (tijdschrift Zeeland 4 keer per jaar en het jaarboek Archief ) digitaal: als PDF of als eBook.

Begunstiger
Rechtspersonen kunnen het Genootschap steunen door begunstiger te worden.
Een begunstiger betaalt een veelvoud van de contributie (€ 52,50).

  Aanhef

  Ik geef toestemming om mij per e-mail informatie toe te
  sturen over de activiteiten van het Koninklijk Zeeuwsch
  Genootschap der Wetenschappen

  Als u een lidmaatschap cadeau wilt geven, graag in het opmerkingenveld noteren waar de factuur het eerste jaar naartoe mag. Als het een jeugdlid betreft de geboortedatum van het nieuwe jeugdlid vermelden.

  Periodieke schenking
  Wist u dat u meer kunt doen voor het Genootschap zonder dat het u iets extra’s  kost ?
  Wanneer u uw contributiebijdrage namelijk voor minstens vijf jaar vastlegt in een periodieke schenkingsovereenkomst, mag u het hele bedrag aftrekken van uw belastbaar inkomen. lees meer over periodieke schenking

  Lange historie
  Het Koninklijk Zeeuws Genootschap der Wetenschappen heeft een lange historie. Het is in 1769 opgericht met als doel de wetenschapsbeoefening in Zeeland te bevorderen en kennis te verbreden. In 2019 wordt het 250-jarig bestaan gevierd. In deze 250 jaar heeft het Genootschap zich met succes ingezet voor het behoud van werken van wetenschap en kunst. Het Genootschap beheert een uitgebreide collectie die te zien is in het Zeeuws Museum, het Zeeuws Archief en enkele andere musea.

  De academische traditie wordt voortgezet in de samenwerking met het University College Roosevelt. Door lid te worden van het Genootschap draagt u bij aan de ontwikkeling van wetenschap en kunst in Zeeland.

  Hoog en droog op een rots in zee hebben zeven vrouwen plaatsgenomen: Astrologia, Musica, Poëtica, Arithmetica, Pictura, Architectura en Geometria. Het zijn de muzen der vrije kunsten. Het opschrift ‘Non sordent in undis’ betekent letterlijk ‘Zij worden niet bevuild in de golven’, wij zouden zeggen ‘Zij staan in hoog aanzien’.

  Het Koninklijk Zeeuwsch Genootschap der Wetenschappen heeft zich sinds 1769 bekommerd om het welzijn van de muzen en is traditiegetrouw een veilige plek waar kunsten en wetenschappen worden beschermd en beoefend. De afzonderlijke leden van het Genootschap vormen tot op de dag van vandaag met elkaar de rots der muzen.