uitgelicht
collectie-
stuk

De berg van Troje op Zuid-Beveland

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marius Vrijlandt stuurde een paar prachtige lentefoto’s (2018) van de Berg van Troje, na een onweersbui.

 

 

 

 

 

Marius Vrijlandt stuurde een paar prachtige lentefoto’s van het omliggende terrein van de kasteelberg. Hij schreef erbij:

Zo heeft ieder seizoen zijn eigen charme. Nu dus de overdadige bloesem van de sleedoorn of ‘bekkentrekkers’ die de show in de randen steelt.
‘O wonderbare bloesempracht
zo mooi verstild langs Trojegracht’.

 

Deze kasteelberg-met-voorterrein is eigendom van het Zeeuws Genootschap en wordt beheerd door de stichting Het Zeeuwse Landschap.
In het kader van de feestelijkheden rond ‘Borssele 400 jaar‘ zijn vorig jaar diverse ondergrondse stenen structuren bovengronds zichtbaar gemaakt door het plaatsen van enkele lange banken. Ook is er een wandelpad aangelegd. Hierdoor is het terrein voor het eerst sinds eeuwen toegankelijk voor bezoekers.

De Stichting Landschapsbeheer Zeeland heeft op verzoek van het dorpscomité Borssele 400 de bestaande wandelroute ‘Ommetje Borssele polder & Hans Warren’ uitgebreid met een extra lus door het dorp, waarin het wandelpad over het terrein van de Berg van Troje opgenomen is. De bestaande route is te vinden op http://www.landschapsbeheerzeeland.nl/wandelen-in-zeeland/wandelroutes/sporen-in-de-zak-zuid-beveland, de uitbreiding ziet u hier:

 

De berg van Troje op Zuid-Beveland aan het eind van de winter. Door de hogere waterstand in de winter kun je goed zien dat er in de middeleeuwen een brede gracht rond ‘opperhof’ en ‘neerhof’ lag.
Foto’s M. Vrijlandt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *