uitgelicht
collectie-
stuk

Eindelijk weer een Publieksdag van het project Rederijkers in Zeeland!

8 september 2022

De afgelopen twee jaren kon het steeds niet doorgaan door de toen geldende coronamaatregelen. Maar nu kunnen we weer aan geïnteresseerden laten weten waar we mee bezig zijn.

We zijn deze keer te gast in het

Museum Arnemuiden
Langstraat 35, 4341 EC Arnemuiden
op zaterdagmiddag 17 september a.s.
vanaf 14.00 uur tot 17.00 uur
.

Het programma voorziet in enkele presentaties, o.a. over de Arnemuidse rederijkers van weleer waarvan het Museum enkele kostbare schatten bewaart. Klik hier voor het programma.

Ook wordt aandacht besteed aan onze zoektocht naar Zeeuwse rederijkers en hun netwerken en aan het nut van zulk onderzoek. De presentaties worden afgewisseld met liederen die Middelburgse rederijkers in de 16e en 17e eeuw schreven op bestaande melodieën. Die worden tot klinken gebracht door een gelegenheidsgezelschap onder leiding van Christian Blaha, Middelburgs componist, musicus en koorleider.

U bent van harte welkom, de toegang is vrij.

Reacties

Eén reactie op “Eindelijk weer een Publieksdag van het project Rederijkers in Zeeland!”

  1. Adri Mackor schreef:

    Vanuit Roemenië, waar ik tot 29 september verblijf, meld ik u belangstellingt voor uw onderzoek naar de Rederijkerskamers in Zeeland, in het bijzonder die van Reimerswaal, “In der Gentylen” genaamd en met als motto: “In Minnen Versaemt”. Bij de thans overleden heer Van Beuningen heb ik tinnen bordjes aangetroffen, die verband houden met deze Kamer. ook in Goes was er een actieve Kamer, zie het boek over de geschiedenis van Goes door C. Dekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *