uitgelicht
collectie-
stuk
Blog 101 Projectgroep Rederijkers in Zeeland
Auteur(s) op 20 maart 2023
Trefwoord(en)
Discipline(s) ,

Terug naar overzicht blogs

Het rederijkersonderzoek in Zeeland is al ruim een decennium actief. Met de overstap van de website naar het Koninklijk Zeeuwsch Genootschap der Wetenschappen is het hoog tijd voor een overzicht van de geschiedenis van deze Projectgroep. Een artikel hierover verscheen in Tijdschrift Zeeland van deze maand. U kunt het lezen vanaf pagina 54.

Het Koninklijk Zeeuws Genootschap der Wetenschappen stelt prijs op het onderbrengen van de website Rederijkers in Zeeland op zijn wetenschapsplatform. De Projectgroep Rederijkers in Zeeland is daar blij mee. Zo is immers de continuïteit van de site gewaarborgd, terwijl het publieksbereik aanzienlijk groter wordt. Het beheer en de redactie ervan blijven de verantwoordelijkheid van de webredactie van de Projectgroep. Ook onder de vleugels van het Genootschap zal de site op gezette tijden gearchiveerd worden door de Koninklijke Bibliotheek.
Eenmalig sturen we onze volgers door middel van dit bericht de pdf-versie van het vernieuwde Tijdschrift Zeeland. Enerzijds vanwege het artikel over de geschiedenis en de toekomst van ons project op p. 54, anderzijds ter kennismaking met een van de belangrijke pijlers onder de Genootschapsactiviteiten, te weten het kwartaaltijdschrift Zeeland. Op de achterflap van het blad is te lezen over andere Genootschapspijlers en over de geneugten van het lidmaatschap: 4x per jaar het blad Zeeland en 1x per jaar het jaarboek met artikelen die over Zeeland gaan + een jaarboek met een verslag van de activiteiten van de verschillende werkgroepen. Hartelijk aanbevolen!

U vindt het document achter de volgende link: TijdschriftZeeland2023-01

terug naar Rederijkers in Zeeland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *