uitgelicht
collectie-
stuk

Werkgroep Geologie

De werkgroep Geologie is opgericht in 1966 en beijvert zich voor het onder de aandacht brengen van de geologie en daarvan met name de paleontologie (wetenschap die zich met de studie van fossiele dieren en planten bezighoudt), met speciaal aandacht voor die van Zeeland.

Middelen om dit doel te bereiken zijn o.a. het verzorgen van een lezingenprogramma, het houden van determinatiedagen en het organiseren van excursies naar geologische locaties en musea in de regio of daarbuiten.
De bibliotheek van de werkgroep bevat een groot aantal standaardwerken, jaargangen van tijdschriften en losse publicaties op het terrein van de geologie. Verder wordt het contact met/tussen de leden versterkt door twee maal per jaar het verenigingsblad Voluta uit te geven, met daarin interessante bijdragen over diverse geologische onderwerpen.
Door te klikken op onderstaande koppeling komt u op onze website.
Mocht u geïnteresseerd zijn, dan kunt u daar meer informatie aanvragen via de menuoptie “Meer weten”.
Daarnaast vindt u op deze site de datums van te houden bijeenkomsten en activiteiten en nog veel meer interessante wetenswaardigheden en divers fotomateriaal.

Meer lezen over de werkgroep

Een activiteit van de Werkgroep Geologie is het verzorgen van het natuurspreekuur in Terra Maris

Werkgroep Muziek

De werkgroep is in 1977 opgericht en heeft diverse muziekinstrumenten, waarvan meerdere van Zeeuwse makelij, in haar bezit.
Voor de instrumenten wordt naar een zinvolle bestemming gezocht, enkele instrumenten hebben die reeds gekregen.
De fortepiano, die rond 1825 door Anton Zierer te Wenen is gebouwd, is na een uitgebreide restauratie in bruikleen gegeven aan de concertpianist Bart van Oort.

Werkgroep muziek fortepiano

In 1987 werd in opdracht van de Werkgroep Muziek een tweemanualig klavecimbel gebouwd door Joop Klinkhamer te Amsterdam, naar voorbeeld van de Hamburgse instrumentenmaker Christian Zell, die leefde in de eerste helft van de achttiende eeuw. Het klankvolle klavecimbel wordt gebruikt voor onderwijs en concerten en bevindt zich, evenals een piano van circa 1910 uit de Middelburgse pianofabriek Mes, in het gebouw van de Zeeuwse Muziekschool in Middelburg.

Een moderne vleugel, die door een schenking in bezit is gekomen van het Genootschap, is thans in bruikleen bij het University College Roosevelt te Middelburg.

Contactgegevens:

J. Vogel, voorzitter en conservator
A. Poortvliet, secretariaat
N.J. Valk, penningmeester

Secretariaat:
André Poortvliet

Schuitvlotstraat 16
4331 SZ Middelburg
poortvlieta@gmail.com