uitgelicht
collectie-
stuk

Uitnodiging lezing Feiten in vitrines door Ad Maas

17 mei 2024

Op 20 juni houdt prof.dr. Ad Maas in het Stadhuismuseum in Zierikzee een lezing naar aanleiding van zijn oratie van januari 2024 ‘Feiten in vitrines’. Hij aanvaardde hiermee het ambt van bijzonder hoogleraar ‘Museale Aspecten van de Natuurwetenschappen vanwege Rijksmuseum Boerhaave’ aan de Universiteit Leiden.

Maas bekleedde een aantal jaar gelden een fellowship aan het University College Roosevelt in Middelburg. In deze periode dook hij in de collectiegeschiedenis van het Koninklijk Zeeuwsch Genootschap der Wetenschappen. ‘Stapje voor stapje ontdekte ik een in mijn ogen duidelijk en specifiek verband tussen de politieke maatschappelijke context en de manier waarop mensen in de negentiende eeuw wetenschap bedreven en verzamelingen samenstelden.’∗

De entree is 6 euro, maar de leden van het KZGW kunnen gratis naar binnen. Aanmelden (met de vermelding dat u lid bent van het KZGW) kan op info@stadhuismuseum.nl. Datum en tijdstip: donderdag 20 juni 2024, 19.30-22.00 uur. Stadhuismuseum Zierikzee, Meelstraat 8, Zierikzee).

 

∗Bron: Universiteit Leiden