uitgelicht
collectie-
stuk

Oproep aan docenten en leerlingen om mee te denken over de ontwikkeling van onze spannende dating app

21 oktober 2021

Maak een afspraakje met een van onze 250.000 schatten uit de wereldgeschiedenis!

Na het grote succes van ons Jeugdproject YESC in 2019 is het Zeeuws Genootschap met volle zeilen verdergegaan met de ontwikkeling van een nieuw, eigentijds en interactief jongerenprogramma: WIJZ. Doel: het kweken van interesse en enthousiasme bij de Zeeuwse jeugd voor de enorme collectie van het Genootschap en voor de geschiedenis van Zeeland.

Een van de speerpunten is het ontwikkelen van een ‘dating app’ waarmee een scholier/student via de Collectie Online een ‘date’ kan maken met een object uit de collectie èn met andere scholieren/studenten die met hetzelfde onderwerp bezig zijn. De app gaat ook een aantal ‘game-elementen’ bevatten.

Gepassioneerde docent? Denk mee!
Ben je docent geschiedenis, aardrijkskunde, biologie, cultuur (muziek, koken, kunst), Nederlands, maatschappijleer of klassieke talen? Ben je enthousiast over het Zeeuwse erfgoed? Meld je dan aan om deel te nemen aan onze klankbordgroep.

Tijdsinvestering
We vragen je om vier keer mee te denken in een brainstorm over dit thema. Eén keer in 2021 en drie keer in 2022. Elke sessie duurt maximaal twee uur. Het tijdstip en datum gaat in overleg. Daar tegenover staat een jaar gratis lidmaatschap van het Zeeuws Genootschap.

Aanmelden
kan bij Mira Weber, miraweber1974@gmail.com, 0649844565,. Bezoek ook alvast onze Collectie Online: https://kzgwonline.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *