uitgelicht
collectie-
stuk

Legaten: belastingvrij

19 juli 2021

Het Zeeuws Genootschap heeft momenteel 1.250 betalende leden. De inkomsten uit de contributies worden onder andere besteed aan de collectie, het kwartaalschrift Zeeland, het jaartijdschrift Archief, de website en het secretariaat.
Toch zijn er regelmatig activiteiten, die het Genootschap uitsluitend kan doen door middel van schenkingen. Zoals bijvoorbeeld de afgelopen jaren verschillende restauraties, het uitgeven van wetenschappelijk werk en het organiseren van tentoonstellingen. Ook het digitaliseren van de collectie en de activiteiten van de Commissie Jeugd vallen hieronder.

Legaten
Een legaat is een schenking die pas vrijkomt na het overlijden van de schenker. Met het opstellen van een testament kunt u overwegen een deel van uw vermogen na te laten aan het Koninklijk Zeeuwsch Genootschap der Wetenschappen. Bij testament kunt u het Genootschap benoemen tot erfgenaam of legataris. De schenking is belastingvrij omdat het Genootschap een ‘goed doel’ is, oftewel een ‘algemeen nut beogende instelling’ (ANBI). Wilt u hierover een keer van gedachten wisselen met een van de bestuursleden van het Genootschap? Stuur een e-mail naar info@kzgw.nl.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *