uitgelicht
collectie-
stuk

Goessche Diep Fondsprijs voor Veerse historicus Peter Henderikx

19 november 2021

Historicus Peter Henderikx uit Veere heeft vanmiddag in Zierikzee de Goessche Diep Fondsprijs ontvangen voor zijn verdiensten voor geschiedbeoefening in Nederland en Zeeland in het bijzonder.

De Goessche Diep Fondsprijs – 2500 euro – wordt jaarlijks uitgereikt door het Prins Bernhard Cultuurfonds Zeeland. Henderikx kreeg de prijs tijdens de presentatie van het boek Zierikzee. Acht eeuwen stad in het Stadhuismuseum.

Standaardwerk
De historicus uit Veere werkte onder meer mee aan de vierdelige Geschiedenis van Zeeland. Zijn publicatie De beneden-delta van Rijn en Maas is een standaardwerk geworden dat ook in het Engels is vertaald. Henderikx heeft zich altijd ingezet om amateurs en professionals met elkaar in verbinding te brengen, onder meer bij het Koninklijk Zeeuws Genootschap der Wetenschappen en Zeeuwse Ankers.

De prijs werd uitgereikt door commissaris van de koning Han Polman, als voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds Zeeland. Eerdere prijswinnaars waren onder anderen Chiel Jacobusse, Peter Sijnke, Engel Reinhoudt en Lucien Calle.

Tekst: PZC, Ernst Jan Rozendaal 06-11-21.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *