uitgelicht
collectie-
stuk

Geslaagde vrijwilligersdag

23 oktober 2017

Dorine Zelders bij de Wonderkamers

 

 

 

 

 

 

 

Op vrijdagmiddag 20 oktober vond de jaarlijkse vrijwilligersdag van het Zeeuws Genootschap plaats in het Zeeuws Museum, waarvoor naast de vrijwilligers die actief zijn in het Genootschap nu ook de nieuwe leden van 2016 en 2017 waren uitgenodigd.

Dorine Zelders verzorgde een aansprekende rondleiding

Begonnen werd met een rondleiding door het museum onder leiding van Dorine Zelders, die met haar aanstekelijke enthousiasme goed wist over te brengen wat het museum wil laten zien, wat de samenhang is in het vele dat er te zien is en hoe daardoor geschiedenis, cultuur en rijkdom van het Zeeuwse erfgoed naar voren komen. Daarbij wordt steeds geput uit een omvangrijke collectie, waarin de in 250 jaar opgebouwde verzamelingen van het Genootschap een groot aandeel hebben.

Huib Zuidervaart hield een boeiende lezing

Na een koffiepauze hield dr. Huib Zuidervaart, onder andere Genootschapsfellow aan het University College Roosevelt, een boeiende lezing over de wetenschapsbeoefening in Zeeland door de eeuwen heen. Interessante voorbeelden kwamen voorbij, zoals de telescoop van Hans Lipperhey, de zonobservaties van Cornelis Tevel en het theatrum anatonicum in Middelburg. Ook in de wetenschapsbeoefening in Zeeland in de afgelopen eeuwen bleek het Genootschap een grote rol gespeeld te hebben, niet in het minst doordat het hier altijd ontbroken heeft aan een universiteit.
De geanimeerde en geslaagde middag werd afgesloten met een gezellige borrel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *