uitgelicht
collectie-
stuk

Fijne dagen en een voorspoedig 2023!

20 december 2022

Vrijwilligers en bestuur van het KZGW wensen u een voorspoedig 2023 toe. 2022 was het jaar waarin we  geleidelijk aan konden afrekenen met de gevolgen van de corona-ellende. Ook het KZGW profiteerde daarvan met een intensieve reeks van lezingen, symposia en tentoonstellingen vanaf april tot nu. We hebben u hierover via deze nieuwsbrief steeds op de hoogte gehouden.

Ook voor 2023 staat er al weer veel gepland: onder andere de vele activiteiten rondom de Vrede van Parijs uit 1323, de natuurspreekuren, de concerten en de app TIJDGRAVER waarmee de jeugd op een avontuurlijke wijze kennis kan maken met onze collecties. Ons tijdschrift Zeeland krijgt een nieuw uiterlijk en het jaarboek Archief – tegenwoordig in twee delen – gaat het 254ste jaar in en blijft daarmee de oudste periodiek van Nederland. Het is vanzelfsprekend dat er in 2023 weer veel aandacht uitgaat naar onze collecties: onderhoud, onderzoek, inventarisatie, restauratie, aankopen, schenkingen en publicaties.

Onze 85 vrijwilligers krijgen het daarmee ook in 2023 weer ouderwets druk. Vanuit het bestuur maken we hiervoor alvast een diepe buiging! Daarnaast is er veel waardering  voor de 1200 leden die er met hun contributies en giften voor zorgen dat het KZGW actief kan blijven. In 2023 gaan we veel aandacht besteden aan het werven van nieuwe leden. U kunt hier aan meewerken door iemand in uw omgeving lid te maken. Nieuwe leden krijgen als welkomstgeschenk het prachtige collectieboek Van Wijs en Waan toegestuurd. Klik hier voor meer informatie.

Namens het bestuur van het KZGW,
Peter van Druenen,
voorzitter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *