uitgelicht
collectie-
stuk

Expositie ‘Vikingen op Walcheren?’ in Terra Maris verlengd

8 april 2021

Expositie ‘Vikingen op Walcheren?’ in Terra Maris verlengd 

Net als alle andere musea in Nederland was en is ook het museum voor natuur en landschap van Zeeland, Terra Maris in Oostkapelle tijdens de lockdowns gesloten voor publiek. Wanneer het museum weer open gaat, kan het publiek ook de genootschapsexpositie ‘Vikingen op Walcheren?, vondsten, verhalen, feiten, fictie’ bezoeken. We zijn zeer verheugd dat het museum bereid is om deze tentoonstelling te verlengen t/m 13  maart 2022.

Twee objecten die we leenden van het Rijksmuseum voor Oudheden moesten terug naar Leiden: het houten speelplankje en de vrouwenketting. Die plaats wordt nu ingenomen door een aantal, tot voor kort onbekende vondsten van het strand van Domburg -Oostkapelle, waaronder twee kleine Torhamertjes in de vorm van hangertjes. Deze hamertjes van de Scandinavische god Tor getuigen van de wisselende godsdienstbeleving op Walcheren.

De nieuwe artefacten zijn niet in het bezit van het Zeeuws Genootschap, maar zijn eind 19e eeuw door de Friese familie Van Sminia op het strand gevonden, meegenomen naar Friesland en daar aan het Fries Genootschap geschonken. Ze worden tegenwoordig bewaard in de Noordelijke Archeologische Depot van Nuis, dat ze nu met veel plezier aan ons uitleent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *