uitgelicht
collectie-
stuk

Ere leden bij het Genootschap

19 juli 2016

Het Zeeuws Genootschap kan niet functioneren zonder de vele vrijwilligers die met grote inzet hun tijd en kennisgeven aan het verzamelen, beheren en bestuderen van de collecties, aan het verzorgen van publicaties en aan veel andere taken. Dat was al zo in 1769 en dat is nog steeds het geval.

Twee voorbeelden bij uitstek van die inzet zijn de conservatoren Freddy van Nieulande en Ineke Vogel. Freddy is al 34 jaar conservator Natuurhistorische Voorwerpen, met name Mollusken en heeft zich een reputatie verworven als deskundige op dat gebied, ook bij professionals op dat gebied. Hij heeft meegewerkt aan publicaties, is frequent te vinden in het Zeeuws Museum als beheerder van de collecties op zijn gebied, verzamelt nog steeds en laat regelmatig en enthousiast kinderen kennismaken met schelpen en fossielen.

Ineke van Vogel is 30 jaar conservator Zelandia Illustrata. Die collectie van prenten en kaarten is waardevol in vele opzichten. Ze is een consciëntieus beheerder van de collectie. Ze heeft vele jaren meegewerkt aan het uitbrengen van de Genootschapsagenda waarvoor zij afbeeldingen uit de Zelandia koos en die voorzag van Nederlandse en Engelse bijschriften. Dat was tijdrovend werk maar leidde wel tot juweeltjes van agenda’s die een prachtig visitekaartje voor het Genootschap vormden.

Vanwege hun vele verdiensten voor het Genootschap heeft het bestuur dan ook in de algemene ledenvergadering van 13 juli 2016 voorgesteld hen tot ereleden te benoemen waarmee de vergadering onder applaus heeft ingestemd.Ereleden 2016

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *