uitgelicht
collectie-
stuk

Educatieproject 700 jaar Vrede van Parijs

14 november 2023

Ontwerp en print je eigen zegel in 3D

In het kader van het KZGW-project Zeeland 700 / 700 jaar Vrede van Parijs ontwikkelden Paul Wagemakers en Kris van der Werve een kunsteducatieproject voor Zeeuwse basisscholen. De vrede werd bezegeld met een oorkonde. Belangrijke personen en steden erkenden een zelfstandig Zeeland door het bevestigen van hun zegel aan deze Oorkonde.

Tijdens de workshop mogen basisschoolkinderen hun eigen persoonlijke zegel ontwerpen. In de tweede les leren de kinderen alles over de techniek van het 3D printen en 3D scannen. Het leukste is misschien wel dat alle zegels worden geprint, en daarna verzegeld aan een oorkonde.

Lees meer op de pagina van KEW en bekijk de resultaten op de website van Stichting Vrienden Erfgoed Zierikzee.

Foto © Pieter van Dijke

 


Het feestjaar 2023 ‘Vrede van Parijs 1323 / Zeeland700’ wordt mede mogelijk gemaakt door:

~

~

VSBfonds ondersteunt initiatieven van en voor iedereen die actief wil meedoen aan de samenleving. In de vorm van donaties, praktische kennis en netwerken. Het fonds wil bijdragen aan de zelfredzaamheid en samenredzaamheid in ons land. Door sociale en culturele projecten te steunen en door studiebeurzen te verstrekken. Zodat iedereen zijn of haar plek krijgt in onze diverse samenleving en kan groeien, leren en leven met én dankzij elkaar. Vandaar het motto van het fonds: ‘Iedereen doet mee’.

~

~

~