uitgelicht
collectie-
stuk

Contact- en Inspiratiedag voor erfgoedvrijwilligers in Zeeland op 8 november

27 oktober 2022

De Contact- en Inspiratiedag staat weer voor de deur!

Het doel van de Contactdag 2022 is vrijwilligersorganisaties van de Zeeuwse Erfgoed Coöperatie te helpen om samen sterker te staan en meer samen te werken.

Ook wordt deze dag gebruikt om de banden tussen erfgoedvrijwilligers te versterken. De dag zit vol inspiratie, leerzame cursussen en presentaties.


Programma in vogelvlucht
De dag begint om 9.00 uur met ontvangst, waarbij Piet Bruinooge van de Zeeuwse Erfgoed Coöperatie de opening verzorgt. Hierna starten gelijktijdig vier verschillende workshops:

– Samantha De Caluwé en Mariela Battistella van eBirds geven een workshop over de basis van social media, waarbij je leert hoe je social media-accounts aanmaakt of over hoe deze het beste in kunt zetten.
– Fransisca Priem van Fonds voor Cultuurparticipatie geeft een workshop over hoe je als vrijwilliger van een idee tot een project komt.
– Simon Jongepier van de Zeeuwse Erfgoed Coöperatie vertelt in zijn cursus over het penningmeesterschap en hoe erfgoedorganisaties elkaar daarin kunnen versterken.
– Janneke de Wit van Erfgoed Zeeland verzorgt een workshop waarbij een interessant spel wordt gespeeld waarbij nieuwe inzichten ontstaan in een vrijwilligersorganisatie, wat kansen biedt voor werving van nieuwe vrijwilligers.

Na de workshops is het tijd voor een lekkere lunch. In de middag houdt een adviseur van stichting KEW en stichting Welzijn Middelburg een interessante lezing over ‘Cultuur op recept’, waarbij wordt uitgelegd waarom erfgoed een positieve draai kan geven aan de mentale gezondheid. Na een korte koffiepauze zal Juke van Niekerk van Liniebreed Ondernemen in de lezing ‘De erfgoedbeweging!’ vertellen over deze stichting en haar doel. Aan het einde van de dag sluit Piet Bruinooge af met een terugkijk op de dag waarna nog een afsluitende netwerkborrel volgt.

Voor wie
De dag is bedoeld voor vrijwilligers van de Zeeuwse Erfgoed Coöperatie.
Klik op onderstaande button ‘Ja, ik meld mij aan’ en kies de workshop die je graag volgen wilt!

Waar en wanneer
Datum: dinsdag 8 november 2022
Tijd: 09.00-15.00, daarna afsluitende netwerkborrel
Locatie: Historische Kerk Souburg, Oranjeplein 2, Oost-Souburg
Parkeren: gratis in de directe omgeving van de kerk
Kosten: gratis deelname

Aanmelden kan tot en met dinsdag 1 november. Klik hier

Deze bijeenkomst is onderdeel van ‘Online ontmoeten en ontwikkelen’, een project ter ondersteuning van erfgoedvrijwilligers in interprovinciaal verband. Het project is een samenwerking van het Overleg Provinciale Erfgoedhuizen Nederland (OPEN) en wordt financieel mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie (FCP). Meer van dit soort bijeenkomsten en andere informatie vind je op erfgoedvrijwilliger.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *