uitgelicht
collectie-
stuk

Cd project Middelburgse orgels afgesloten

7 augustus 2017

Zaterdagavond 5 augustus vond in de Oostkerk in Middelburg de afsluiting plaats van het project voor de productie van de dubbel-cd ’De historische orgels van Middelburg’. Het idee was ontstaan tijdens de twee succesvolle excursies die de organist Sietze de Vries in de afgelopen jaren langs de betreffende orgels heeft gehouden en was mede geïnspireerd door het jubileumjaar Middelburg 800. Het project was een samenwerking tussen Incanto Stichting voor Oude Muziek en de Werkgroep Muziek van het Koninklijk Zeeuwsch Genootschap der Wetenschappen. De realisatie was in handen van JSB-records.
Nadat de voorzitter van Incanto, Gerard Boot, de avond had geopend met een welkomstwoord gaf Sietze de Vries het presentatieconcert, waarbij hij de vele klankfacetten van het De Rijckere-orgel op voortreffelijke wijze liet horen in een aantal literatuurwerken en improvisaties. Met virtuoos en trefzeker orgelspel waaraan de musiceervreugde duidelijk was af te horen, wist hij de luisteraars ademloos te boeien.
De voorzitter van de Werkgroep Muziek, Jos Vogel, nam na het concert het woord en verhaalde in het kort van de aanloop tot en realisatie van de dubbel-cd en bedankte de diverse betrokkenen die aan de totstandkoming hun bijdragen hebben geleverd. Vervolgens presenteerde hij de cd aan vier vertegenwoordigers van de kerkgenootschappen die hun kerken en orgels belangeloos ter beschikking van de opnamen hebben gesteld: De Oud-Katholieke Kerk (Sint-Augustinuskerk), de Christelijke Gereformeerde kerk (Gasthuiskerk), de Doopsgezinde Gemeente (Doopsgezinde kerk) en de Protestantse Gemeente Middelburg PKN (Oostkerk en Engelse Kerk).
Tenslotte sprak Sietze de Vries zijn dank uit voor de voortreffelijke samenwerking, waarna de verkoop van de dubbel-cd kon beginnen. De cd’s zijn vergezeld van een uitgebreid boekje met informatie in drie talen over kerken, orgels en de gespeelde werken en bevat veel foto’s. Het geheel is fraai uitgevoerd en kan met trots als visitekaartje voor Middelburg Orgelstad gezien worden.
De feestelijke avond en het geslaagde project werden met een drankje afgesloten.

Jos Vogel rondt het cd-project af

Overhandiging cd aan de St. Augustinuskerk

Sietze de Vries, Gerard Boot en Jos Vogel

Sietze signeert gekochte cd’s

Genoeglijke afsluiting van ’n geslaagd project

 

PZC 5 augustus 2017

De dubbel-cd is te koop à € 20 bij de concerten van Incanto/Werkgroep Muziek.
Bestellen kan door een email met uw naam en adresgegevens te sturen naar info@incantoconcerten.nl. Als u € 24 (inclusief verzendkosten) overmaakt naar NL 73 INGB 0680740244 wordt de cd daarna per post toegezonden.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *