uitgelicht
collectie-
stuk

Boekwinkeltje: Standaardwerk over de geschiedenis van Zuid-Beveland

17 augustus 2021

Elke maand belichten we één van de vele uitgaven van het Zeeuws Genootschap die nog steeds te koop zijn. Deze maand: Zuid-Beveland; historische geografie van een Zeeuws eiland in de middeleeuwen uit 1971 van de historicus Cornelis Dekker.

Een van de recensenten uit die tijd schreef: “De rijke historiografie in verband met Zeeland is tot nu toe meestal vanuit een Walchers standpunt geconcipieerd. Het hier besproken werk, waarmede de auteur onlangs aan de gemeentelijke Universiteit van Amsterdam “cum laude” de graad van doctor in de letteren verwierf, mag een geografische en institutionele geschiedenis van Zeeland genoemd worden, gezien echter vanuit Zuid-Beveland. Niet alleen in dit opzicht betekent het een belangrijke vernieuwing en verrijking van onze kennis van de middeleeuwse geschiedenis van dit boeiende gewest.” Klik hier voor de hele recensie.

De prijs is euro 55,00. NB: Leden van het Zeeuws Genootschap krijgen 10 procent korting. De verzendkosten zijn euro 3,60 (binnen Nederland). Klik hier om het boek te kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *