uitgelicht
collectie-
stuk
7 oktober 2023
10.00-17.00 uur

Bibliotheek van Zeeland (ZB) en Joint Research Center Zeeland (JRCZ) organiseren zaterdag 7 oktober 2023 van 10.00 tot 16.00 uur voor het eerst samen de jaarlijkse Wetenschapsdag. Kinderen van 8 tot 14 jaar kunnen op deze dag met proefjes, experimenten en demonstraties de wereld van techniek en wetenschap ontdekken. Klik hier voor het programma.

Het KZGW is uiteraard aanwezig en toont de de eerste versie van haar app TIJDGRAVER. Kinderen kunnen op tablets onder begeleiding het spel spelen.

Het kweken van interesse bij de jeugd voor het deel van de collectie van het KZGW dat al online te zien is, speelt de komende jaren een grote rol in onze activiteiten.  Een van de speerpunten was het ontwikkelen van  een app waarmee scholieren en studenten via de Collectie Online (kzgwonline.nl) kennis kunnen maken met de objecten uit de collectie. In 2022 is in het kader hiervan een functionele beschrijving ontwikkeld voor de app en is een groep met geïnteresseerde docenten uit het Zeeuwse Voortgezet onderwijs geformeerd. Een goed draagvlak bij de scholen is van zeer groot belang voor het succes. De bouw van de app is uitbesteed aan Wavemakers, een organisatie die nauw samenwerkt met het onderwijs. Een groep studenten bouwt mee aan de app, een nadrukkelijke wens van het KZGW.

Nu al kijken?
Klik hier voor een preview van TIJDGRAVER

ZB Bibliotheek van Zeeland, Kousteensedijk 7, Middelburg