uitgelicht
collectie-
stuk
6 maart 2023
15.30-17.00 uur

Het Koninklijk Zeeuwsch Genootschap der Wetenschappen en de UCR vieren in 2023 dat het 700 jaar geleden is dat de Vrede van Parijs werd gesloten. Bij deze vrede werd voor het eerst de onafhankelijke titel ‘graaf van Zeeland’ vastgelegd, bekrachtigd door onder meer de Franse koning en de Duitse keizer. Het feestjaar is al op 1 oktober 2022 geopend met de onthulling van de originele Akte van de Vrede van Parijs in het Zeeuws Museum.

Er zijn dit jaar zo’n 30 activiteiten gepland door heel Zeeland, met als kernsteden Zierikzee en Middelburg. Op maandagmiddag 6 maart is er vanaf 15.30 uur een korte bijeenkomst waarin de website wordt gepresenteerd en er iets wordt verteld over de activiteiten in 2023. We sluiten af met een drankje en een hapje.

Klik hier om u aan te melden voor deze presentatie op 6 maart 2023.  

Afbeelding: De officiële akte van de Vrede van Parijs (1323), met de zegels van (van links naar rechts): Graaf Willem III van Holland, Henegouwen en Zeeland, Graaf Lodewijk I van Vlaanderen en Nevers (Collectie Archives départementales du Nord, Lille).

Abdij, Middelburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *