uitgelicht
collectie-
stuk
17 juni 2023
17.00 - 19.00 uur

Op 17 juni 2023 zal Adriaan van Riemdijk een lezing houden over het onderwerp dat hij eerder besprak in een uitvoerig werk dat in 2022 werd gepubliceerd. Met het onderzoek dat aan het schrijven van dit boek vooraf ging promoveerde de schrijver in 2021 aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Eén van de Thema’s van het boek is het nuanceren van de tot op heden als feitelijk aangenomen geschiedschrijving uit de tijd van de ‘lage landen’ toen deze onder het gezag van de koning van Spanje vielen. De heldendaden die de geuzen worden toegeschreven, bijvoorbeeld, passen niet helemaal in de context van de tijd. Zij berusten veelal op de overlevering door ‘waarnemers’ die in het geheel niet objectief waren.

Met deze lezing hoopt de schrijver de toehoorder een genuanceerd beeld te geven over de gebeurtenissen van die tijd. Centraal daarin staat Philibert van Serooskerke, die, als dienaar van de koning het verhaal zelf vanuit een ander perspectief meemaakte.

Zoals gebruikelijk, inloop met een eenvoudige borrel vanaf 17 uur, waarna, zo rond 18.00 uur de lezing zal beginnen. Na afsluiting is er de gelegenheid om een exemplaar van dit mooie boek te bemachtigen en een glas te drinken met de schrijver.

Inschrijven kan op: stichtingmoesbosch@outlook.com

Huize Moesbosch, Vlissingsestraat 28, 4371 RE Koudekerke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *