uitgelicht
collectie-
stuk
22 september 2022
10.00-17.00 uur

Vorig jaar verscheen Slot Haamstede tussen zand en zout. Geschiedenis, bouwgeschiedenis en archeologie van een kasteel op Schouwen, een nieuw boek over Slot Haamstede op Schouwen-Duiveland.

De onderzoeken die voor dit boek zijn verricht, leverden nieuwe inzichten op over het kasteel zelf en haar bewoners. Minstens zo interessant is echter dat het slotterrein resten van Romeinse natuurstenen gebouwen heeft prijsgegeven, maar ook een vroegmiddeleeuws christelijk grafveld, dat dateert tussen 675-775. De romeinse resten duiden op nauwe banden met het Romeinse leger. Het grafveld moet behoren bij een voorganger van de huidige kerk van Haamstede.

Op het congres, georganiseerd door de Vereniging Slot Haamstede en het Koninklijk Zeeuwsch Genootschap der Wetenschappen (KZGW), komen niet alleen de (bouw-)historische en archeologische onderzoeken aan het slotterrein aan bod, maar ook onderzoek buiten Schouwen-Duiveland om de nieuwe inzichten over Slot Haamstede in een breder verband te kunnen plaatsen.

Het congres vindt plaats in de Hervormde kerk in Haamstede.

Toegang: € 17,50, inclusief lunch, koffie en thee.

Adres: Hervormde kerk Haamstede, Ring 1, 4328 AE, Burgh-Haamstede.
Datum: 22 september 2022, 10.00-16.30 uur, inloop vanaf 09.30.
Alle informatie is te vinden op: www.rondomslothaamstede.nl

Hervormde kerk Haamstede, Ring 1, 4328 AE, Burgh-Haamstede.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *