uitgelicht
collectie-
stuk

Het water stijgt!

29 januari 2023

Literaire, muzikale en kennisavond over verleden, heden en toekomst van Zeeland en het water

Zeventig jaar geleden braken de dijken. Met 1836 dodelijke slachtoffers werd het voor Nederland de grootste natuurramp van de 20e eeuw. Deze catastrofe liet groot verdriet en verlies na, gaf het huidige Zeeland haar gezicht én bevat het appel om de toekomst actief onder ogen te zien. Daarom organiseren de Drvkkerij Middelburg, de Oostkerk, HZ University of Applied Sciences en het KZGW een literaire, muzikale en kennisavond over verleden, heden en toekomst van Zeeland en het water.

Leden van het KZGW betalen 10 euro in plaats van 15 euro.
Aanmelden via de website van de Drvkkery: Klik hier
De kortingscode is: ZEEUWSGENOOTSCHAP10. De korting geldt voor wie zich vóór 1 februari aanmeldt.

Datum en tijd: woensdag 8 februari 2023 19:30 – 22:00
Locatie: Oostkerk Middelburg


Programma:

Lotte Jensen, hoogleraar Nederlandse literatuur- en cultuurgeschiedenis aan de Radboud Universiteit Nijmegen, schrijfster van Wij en het water, vertelt over de eeuwenlange strijd tegen het water die de Nederlandse identiteit beïnvloedde.

Schrijfster Corine Nijenhuis vertelt naar aanleiding van haar pas verschenen boek ‘Een nieuwe tijd’ over hoe de Ramp een stempel drukte op het huidige tijdsgewricht.

Studenten watermanagement en docent onderzoekers van de HZ University schetsen met inbreng van het publiek de mogelijke toekomstscenario’s voor onze zuidwestelijke delta.

Troubadour Broeder Dieleman zingt over kreken, Scheldes en verdronken land: zijn geliefde Zeeland.
Het publiek wordt uitgenodigd om met de schrijvers, wetenschappers, young professionals, politici en kunstenaars in gesprek te gaan over mogelijke toekomsten en de consequenties voor waterveiligheid, zoet water, energie, voedselvoorziening en leefbaarheid in deze Delta.

De avond is onderdeel van Zeevonken en is een gezamenlijk evenement van Cultureel podium De Oostkerk, HZ University of Applied Sciences (#waterstories) en boekhandel de Drvkkery.

Afbeelding: De Sint-Jacobsstraat op
1 februari 1953 (Fotocollectie Zeeuws Archief)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *