- Nieuws
- Collectie
- Publicaties
- Jeugd
- Werkgroepen
- Wetenschapsplatform
- KZGW
- Contact
Op 14 en 15 maart 2024 organiseert het KZGW in samenwerking met de UCR het tweedaagse congres ‘De Vrede van Parijs van 1323 en de Schelderegio’. Locatie: de Middelburgse Abdij.
Het congres is het (voorlopige) wetenschappelijke hoogtepunt van het project ‘De Vrede van Parijs van 1323 en de Schelderegio’. Dit project is meerjarig (2022 t/m 2025) en strekt zich uit over Zeeland, België en Noord-Frankrijk.Lees hieronder meer over het programma.
Er zijn 21 sprekers bereid gevonden om vanuit het eigen vakgebied hun licht te laten schijn op dit historische maar tevens uiterst actuele onderwerp.
Als doelen zijn geformuleerd: het samenbrengen van de wetenschappelijke kennis in Nederland en België over de geschiedenis van de Schelderegio in de tweede helft van de middeleeuwen. het presenteren van die kennis tijdens het congres én in de bundel die eind 2024 zal verschijnen, het presenteren van het KZGW als dé autoriteit op het gebied van de Zeeuwse kunsten en wetenschappen, en netwerk vormen van kennisdragers en onderzoekers over de Schelderegio met in eerste instantie de late middeleeuwen als tijdvak.
U kunt zich nu al inschrijven: info@kzgw.nl. De toegang voor twee dagen bedraagt 35 euro. Éen dag kost 25 euro. De prijzen zijn inclusief koffie, thee, en twee lunches.
Programma Zeeland700 / De Vrede van Parijs van 1323 en de Schelderegio (2022 t/m 2025):
2022
2023
2024 en verder
Het feestjaar 2023 ‘Vrede van Parijs 1323 / Zeeland700’ wordt mede mogelijk gemaakt door:
~
VSBfonds ondersteunt initiatieven van en voor iedereen die actief wil meedoen aan de samenleving. In de vorm van donaties, praktische kennis en netwerken. Het fonds wil bijdragen aan de zelfredzaamheid en samenredzaamheid in ons land. Door sociale en culturele projecten te steunen en door studiebeurzen te verstrekken. Zodat iedereen zijn of haar plek krijgt in onze diverse samenleving en kan groeien, leren en leven met én dankzij elkaar. Vandaar het motto van het fonds: ‘Iedereen doet mee’.
|
~
~