uitleg 
logo en wereldkaart

Vooraanmelding Symposium ‘Vrede van Parijs en het belang voor de Schelderegio’ in Lille op 14 oktober 2023

18 augustus 2023

Het KZGW en de UCR vieren in 2023 dat het 700 jaar geleden is dat de Vrede van Parijs werd gesloten. Bij deze vrede werd voor het eerst de onafhankelijke titel ‘graaf van Zeeland’ vastgelegd, bekrachtigd door onder meer de Franse koning en de Duitse keizer. Aan het feestjaar wordt ook in Vlaanderen en Noord-Frankrijk aandacht besteed. Zo organiseert het Departementaal Archief in Lille samen met het KZGW op 14 oktober 2023 een symposium over de Vrede van Parijs en het belang voor de Schelderegio.

Uiteraard zijn de leden van het KZGW van harte uitgenodigd voor deze bijeenkomst die zal plaatsvinden in het monumentale gebouw van het Archief. Nadere informatie volgt.

Klik hier om u (vrijblijvend) aan te melden. Bij voldoende belangstelling zal vervoer worden geregeld.


Het feestjaar 2023 ‘Vrede van Parijs 1323 / Zeeland700’ wordt mede mogelijk gemaakt door:

~

~

VSBfonds ondersteunt initiatieven van en voor iedereen die actief wil meedoen aan de samenleving. In de vorm van donaties, praktische kennis en netwerken. Het fonds wil bijdragen aan de zelfredzaamheid en samenredzaamheid in ons land. Door sociale en culturele projecten te steunen en door studiebeurzen te verstrekken. Zodat iedereen zijn of haar plek krijgt in onze diverse samenleving en kan groeien, leren en leven met én dankzij elkaar. Vandaar het motto van het fonds: ‘Iedereen doet mee’.

~

~

~