Koninklijk Zeeuwsch Genootschap der Wetenschappen

Vacature Projectleider Young Energy Society Challenge (38 uur)

Energietransitie in de Genootschapstraditie
Ben jij een enthousiaste projectleider die wel in is voor een transitie waar je energie van krijgt? Hou jij wel van een uitdaging, werk je graag met jongeren en wil je met jouw projectteam écht bijdragen aan de energietransitie in Zeeland? Denk je graag in mogelijkheden, geloof je in innovatie en de denkkracht van jonge onderzoekers? Dan bieden wij je de ultieme uitdaging: projectleider van het projectteam van de Young Energy Society Challenge!

Wat is de Young Energy Society Challenge (YESC)?
In 2019 wordt iedere Zeeuwse scholier en student uitgenodigd mee te doen aan de prijsvraag: ‘bedenk een concrete en effectieve maatregel voor de energietransitie’. De prijsvraag wordt georganiseerd door het Zeeuws Genootschap met medewerking van Zeeuwse overheden, onderwijs en bedrijfsleven, en financiële steun van de Stichting Zeeuwse Publieke Belangen. Het YESC-projectteam gaat een jaar lang aan de slag met Zeeuwse jongeren. Het projectteam organiseert met het onderwijs (van basisschool tot WO) een educatief energietransitie-programma dat toewerkt naar de lancering van een Zeeuws-brede ‘prijsvraag’ op 15 juni 2019. Tijdens een groots YESC festival aan het eind van 2019 komen alle jonge onderzoekers samen, worden maatregelen gepresenteerd en de winnaar bekend gemaakt.

Wat doet de Projectleider YESC?
De projectleider is het gezicht van de Young Energy Society Challenge. Je bent ambassadeur van het project en zet je netwerk en kwaliteiten in om van YESC een succes te maken:

  • je zorgt dat de projectdoelstellingen behaald worden door het goed inplannen van je teamleden (het YESC-team bestaat naast jou uit drie voltijds medewerkers, jongerenambassadeurs en vrijwilligers),
  • je managet de verwachtingen bij het bestuur van het Zeeuws Genootschap, bij de diverse projectpartners en de subsidieverstrekker,
  • je zorgt voor de organisatie van de YESC activiteiten waaronder het educatieve programma, goede opzet, procedures en beoordeling van de prijsvraag, het YESC festival en de promotie van YESC,
  • je plant, houdt bij en beoordeelt de resultaten van alle werkzaamheden van het YESC-team,
  • je bewaakt (samen met de penningmeester van het Zeeuws Genootschap) het projectbudget en stelt inhoudelijke en financiële kwartaalrapportages op.

YESC zoekt iemand met:

  • ervaring in projectmanagement en de organisatie van grote evenementen
  • affiniteit met onderwijs, duurzaamheid en/of innovatie
  • intrinsieke motivatie om bij te dragen aan de energietransitie in Zeeland
  • energie en een relevant netwerk

Wij bieden:
een aanstelling voor 14 maanden (van 1 januari 2019 tot 1 maart 2020) bij het KZGW (zzp basis mogelijk)
salaris schaal 11 van de cao Openbare Bibliotheken (€ 3.900 – 5.100 bruto) met de bijbehorende voorwaarden
standplaats Middelburg.

Interesse?
Stuur dan je motivatie uiterlijk 15 december per e-mail naar yesc@kzgw.nl, t.a.v. Prof. dr B. Oomen (voorzitter Commissie Jeugd Lustrum Genootschap). Voor meer informatie over de functie kun je ook naar bovenstaand adres mailen. De gesprekken vinden hoogstwaarschijnlijk plaats op 18 december 2018.


Het Koninklijk Zeeuws Genootschap der Wetenschappen werd in 1769 opgericht om het beoefenen van kunsten en wetenschappen in Zeeland te stimuleren. Prijsvragen waren hierbij een belangrijk middel. Tot op de dag van vandaag beheert het Zeeuws Genootschap een groot aantal unieke historische en wetenschappelijke collecties, organiseert het wetenschappelijke bijeenkomsten, lezingen en excursies en geeft het publicaties uit. Het Genootschap telt zo’n 700 leden die zich vrijwillig inzetten voor de kunst en de wetenschap in Zeeland.

In 2019 bestaat het Genootschap 250 jaar en schrijft daarom weer een aantal prijsvragen uit. De Young Energy Society Challenge richt zich speciaal op alle Zeeuwse jongeren, als genootschappers van toekomst. Zij worden uitgedaagd om een van de grootste vraagstukken van deze tijd – de energietransitie – te benaderen vanuit de genootschapstraditie: breed kijken, vrij denken en probleemoplossend werken.
Meer weten over het Zeeuws Genootschap? Kijk dan op www.kzgw.nl