Koninklijk Zeeuwsch Genootschap der Wetenschappen

20 april 2018
20.00 uur

Dit programma focust op drie opmerkelijke musici en componisten die werkzaam waren aan Queens Theatre, gelegen aan Haymarket in Londen: George Frideric Händel, Charles Dieupart en Jean-Baptiste Loeillet.

Charles Dieupart werd in 1707 betrokken bij operaprojecten aan Queen’s Theatre in Haymarket in Londen, maar werd door het management binnen een jaar op straat gezet. Was deze tragische afloop zijn eigen fout? Het management van het theater werd in 1707 beschreven als ‘chaotisch, verwarrend, inefficient en slecht oordelend’. Het ontslag van Dieupart lijkt een van deze slechte oordelen te betreffen.
Na Dieupart kwam Jean-Baptiste Loeillet in beeld: een virtuoos hoboïst en blokfluitist. En last but not least: George Frideric Händel. Tussen 1711 en 1739 gingen meer dan 25 van zijn opera’s in première. Wat was zijn relatie met dit beroemde theater? Wat werden zijn tophits? Veel van zijn populaire operamuziek werd bewerkt voor blokfluit om thuis te kunnen spelen.


Deze jonge musici brengen het Londen uit het begin van de 18e eeuw weer tot leven. Ze spelen virtuoze blokfluitsonates van George Frideric Händel, Charles Dieupart en Jean-Baptiste Loeillet.

Toegangsprijzen: € 18,00
€ 15,00 donateurs / leden
€   8,00 studenten en 12-18 jaar
Meekomende kinderen (-12 jaar) gratis

Kaarten zijn te reserveren via de website, via een e-mail naar info@incantoconcerten.nl en te koop aan de kerk op de dag van het concert, vanaf 19.30 uur. Gereserveerde kaarten worden aan de kassa van de kerk contant afgerekend.

Sint-Augustinuskerk, Zuidsingel 70, Middelburg