29 september 2017
20.00 uur

Rameau liet slechts één bundel kamermuziek na: zijn ‘Pièces de clavecin en concerts’. Hij publiceerde dit werk in 1741, op het toppunt van zijn theatrale roem. Het zijn karakterstukken in de vorm van triosonates voor klavecimbel, viola da gamba en viool en/of traverso. Ze vormen een nieuw genre waarin het klavecimbel een belangrijke solorol heeft. De muziek tijdens dit concert is fijnzinnig, melodieus, virtuoos en altijd vol karakter: Rameau als operacomponist is nooit ver weg…

Het talentvolle Ensemble Apotheosis rondom Korneel Bernolet speelt voor het eerst in Middelburg. Hun recente opname van de ‘Pièces de clavecin en concerts’ werd in de pers enthousiast onthaald: ‘Korneel Bernolet weet hier de juiste toon te treffen door sprankelende klavecimbelpassages, een mooi uitgebalanceerde bezetting van de andere partijen en subtiele tempo- en kleurvariaties. Een fraaie opname dus, door gedreven musici met een hart voor barokmuziek’ (De keuze van Klara).

ENSEMBLE APOTHEOSIS
Sien Huybrechts, traverso
Annelies Decock, barokviool
Mathilde Vialle, viola da gamba
Korneel Bernolet, klavecimbel

 

Toegangsprijzen: € 18,00
€ 15,00 donateurs / leden
€   8,00 studenten en 12-18 jaar
Meekomende kinderen (-12 jaar) gratis

Kaarten zijn te reserveren via de website, via een e-mail naar info@incantoconcerten.nl en te koop aan de zaal op de dag van het concert, vanaf 19.30 uur. Gereserveerde kaarten worden aan de kassa van de zaal contant afgerekend.

Burgerzaal stadhuis, Lange Noordstraat 1, Middelburg