Koninklijk Zeeuwsch Genootschap der Wetenschappen

2 maart 2018
20.00 uur

De Chileense klaveciniste Catalina Vicens is een grote autoriteit op haar gebied: klaviermuziek uit de 16e eeuw. Ze studeerde onder andere in Philadelphia, Freiburg (Robert Hill) en Basel (Andrea Marcon) en volgde masterclasses bij Gustav Leonhardt, Christophe Rousset en Menno van Delft. Haar onlangs verschenen cd “Il Cembalo di Partenope”, opgenomen op het oudst bespeelbare klavecimbel ter wereld, werd in de pers uitstekend ontvangen.

In Middelburg speelt Catalina een selectie van deze nieuwe cd met werk van componisten die werkzaam waren in het Napels van de 16e eeuw, in afwisseling met werk van William Byrd. Ze bespeelt verschillende klavierinstrumenten: een Italiaans klavecimbel en een Vlaams virginaal. Op deze instrumenten ontroert Catalina Vicens haar luisteraars met tijdloze, pure en verstilde poëzie.

Toegangsprijzen: € 18,00
€ 15,00 donateurs / leden
€   8,00 studenten en 12-18 jaar
Meekomende kinderen (-12 jaar) gratis

Kaarten zijn te reserveren via de website, via een e-mail naar info@incantoconcerten.nl en te koop aan de kerk op de dag van het concert, vanaf 19.30 uur. Gereserveerde kaarten worden aan de kassa van de kerk contant afgerekend.

Sint-Augustinuskerk, Zuidsingel 70, Middelburg